10 herkenbare toeschouwers
(deel 1)

Bij hockey gebeurd het meeste natuurlijk op het veld. Maar de personen die langs de lijn staan zijn natuurlijk ook heel belangrijk! Of ze je nou aanmoedigen, of meer met zichzelf bezig zijn, ze zijn er altijd voor je. Maar welke soorten mensen staan er nou eigenlijk langs de lijn? Hier de 10 meest herkenbare personen langs de lijn.

1. De onbekende 

Hij staat aan het hek bij jullie uitwedstrijd. En ja, hij moedigt jullie aan, je hoort het toch echt. ‘Kom op (vul clubnaam in)!!’ Maar… bij wie hoort hij eigenlijk? Het team kijkt elkaar eens aan. ‘Hoort ‘ie bij jou?’ Misschien een verdwaalde oom die toevallig daar in de buurt woont of een andere uitspelende tegenstander die per definitie níet voor de club is waar jullie tegen spelen, en dus voor jullie is. Hij behoort in ieder geval niet tot de vaste fanschare van ouders of vriendjes/vriendinnetjes, maar is daardoor niet minder welkom. Hoe meer support hoe beter!

2. De extra coach

‘Druk! Druk erop!’, schreeuwt hij hard vanaf de kant. Net nadat jullie in de rust hebben afgesproken om half court te gaan spelen. Hangt uit fanatisme over het hek en is gepassioneerd liefhebber van het hockeyspelletje. Wil meestal na de wedstrijd ook even nabespreken met 1 van de spelers/speelsters of de coach.


HELP ONS! KLIK OP DE ADVERTENTIE

HET LIJSTJE GAAT VERDER ONDER DE ADVERTENTIE


3. De fotograaf

Dit is er eentje die je graag langs de lijn ziet staan. Meestal een enthousiaste vader of moeder, of iemand die op een andere manier aan de club verbonden is. Houdt van fotograferen en heeft een net iets betere camera dan de meesten, waardoor hij de titel ‘fotograaf’ mag dragen. De hobbyfotograaf deelt na de wedstrijd enthousiast zijn foto’s, waar vaak echte pareltjes tussen zitten. Superleuk om een actiefoto te hebben van jezelf!


HET LIJSTJE GAAT VERDER ONDER DE ADVERTENTIE


4. De niet-hockeyende ouder

Kom op Olivier/Sophie! Rennen! Ja, goed zo!’ De zoon of dochter in kwestie is er niet altijd even blij mee. Fluit de scheidsrechter net voor een overtreding, roept de fanatieke niet-hockeyende ouder precies: ‘Ja ga door, niet stoppen!’. Het is goed bedoeld en vooral als buitenstaander erg leuk om dit tafereel gade te slaan.

Een voorbeeld uit betrouwbare bron: aanvalster (de dochter) komt op, maar kan de bal niet kwijt. De coach roept: ‘Ze kan niks!’, in de hoop dat het middenveld en andere aanvallers aansluiten, zodat er gepasst kan worden. De niet-hockeyende moeder langs de kant vat het iets anders op en roept hard: ‘Ze kan heus wel wat!’. Ehh ja… bedankt mam…


HET LIJSTJE GAAT VERDER ONDER DE ADVERTENTIE


5. De gezelligheidskijker

Heeft net zelf een wedstrijd gespeeld, en ‘kijkt’ vervolgens de andere wedstrijden op de club. Het gaat hem echter vooral om de biertjes en de gezelligheid met zijn teammaten. Soms staat ‘ie zelfs met zijn rug naar het veld. Heeft het prima naar zijn zin, vooral als het ook nog lekker weer is. Klaagt intussen echter wel dat hij alle goals mist. ‘Ah nee, nou heb ik ‘m weer niet gezien. Hoe ging ‘ie erin?’



HERKENDE JIJ ER EEN?

DEEL DIT LIJSTJE MET JE VRIENDEN ZODAT ZIJ ER OOK OM KUNNEN LACHEN!


*    De informatie die te zien is op deze pagina is afkomstig van www.hockey.nl

**   Niks van de beschreven informatie op deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Hockeyvidshd worden gebruikt of geplaatst.